My Blog List

Friday, May 17, 2013

Βρέχει Μούφια! VIII

Ταύτα πάντα συνέβησαν στη γειτονική Ιντιάνα: ένας μαλάκας ΒΥΒ είχε δυο Μούφια. Τα έβαλε να ζευγαρώσουν, ευτυχώς δεν ήταν μερλ με μερλ, αλλά μετά αποφάσισε ότι δε θέλει να μεγαλώνει κουτάβια. Οπότε βούτηξε την έγκυο σκύλα και την έστειλε πακέτο στον κυρίως σωστικό όμιλο του Αμερικανικού Ομίλου Αυστραλέζων Ποιμενικών. Η σκύλα, που είναι δίχρωμη κόκκινη, γέννησε τέλη Δεκεμβρίου ... ΕΝΝΙΑ κουτάβια, μερικά στο χρώμα της και τα υπόλοιπα μαύρο τρικολόρε. Ορίστε και οι φωτογραφίες που έβαλε ο όμιλος στην αγγελία για υιοθεσία. Εννοείται ότι πρώτα γίνονται τα κουτάβια οκτώ βδομάδων και στειρώνουν τη σκύλα και μετά τα δίνουν:

 



Καινούρια Μούφια. Το πρώτο υιοθετήθηκε μόλις:




Ο όμιλος οργανώνει "Ημέρα Υιοθεσίας Θανατηφόρων Λευκών":



Άρτι υιοθετηθέντα Μούφια:





Εδώ είναι ο όμιλος "θανατηφόρων λευκών" Αριζόνας. Διοργανώνουν υιοθεσίες μέσω της εθνικής αλυσίδας petshop Petco: http://www.amazingaussies.com/



Συνεχίεται ραγδαία η βροχή Μουφίων στην περιοχή Καλαμποκιστάν:

  



Πιάσανε πλέον να ονομάζουν τα Μούφια από τους πρώτους προέδρους των ΗΠΑ! Πρώτα ο Ουάσιγκτων που πολλά άσπρα βλέπω να έχει πάνω του, πράγμα που σημαίνει ότι έχει κληρονομήσει ο κακομοίρης το γονίδιο της τύφλωσης των Αυστραλέζων: 




Ο Τζέφφερσον:




Ο Λίνκολν:




Η Σόλα, "θανατηφόρο λευκό":





Η Μπελλαίρ:



Η Σέιντι που έρχεται από το Άρκανσω:



Η Μόκα:



Άλλα Μούφια. Όπως θα δείτε πήξαμε ιδιαιτέρως τελευταία στους ΒΥΒ που ζευγαρώνουν ηλιθίως μερλ με μερλ και πετάνε τα "θανατηφόρα λευκά" στο δρόμο: 







Τέλος, πέθανε δυστυχώς εκείνο το καημένο που είχε προβλήματα με το σηκώτι του: 



Ε, τώρα δηλαδή μη μου πείτε ότι τα Μούφια δεν είναι τα ωραιότερα σκυλιά του πλανήτη!!













Φρέσκο πράμα:
















Περισσότερα Μούφια που προωθούνται για υιοθεσία στο ετήσιο σουηδικό πανηγύρι στην πόλη Geneva του Illinois. Μάλιστα είχανε και μεγάλη γιορτή με διαγωνισμό flyball όπου φυσικά διέπρεψαν οι κατεξοχήν πρωταθλητές, δηλαδή τα Μούφια που γεννήθηκαν κυριολεκτικά γι' αυτό το άθλημα.




















Καινούρια γέννα που παρατήθηκε και φυσικά ανέλαβε τα κουτάβια ο σύλλογος μέχρι να μεγαλώσουν και εννοείται δεν πάνε το πανηγύρι ακόμα:










Από πρόσφατο πανηγύρι και το διαγωνισμό flyball & agility. Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές και πρωταθλητές αναδείχτηκαν οι Αυστραλέζοι και μάλιστα των καταφυγίων!









 




Δεν πολυταιριάζει το παρακάτω Μούφι στο νήμα, καθότι δεν το πέταξε κανείς και το λατρεύει παθολογικά η ιδιοκτήτριά του, οπότε σας βρέχω εγώ με φωτογραφίες καταπληκτικών Μουφίων! Αν και δεν τρελλαίνομαι τόσο για τα red merle όσο για τα μπλεμερλούδικα σαν το Μουφ μου και τα μαύρα τρικολόρε, δείτε αυτό το καταπληκτικό δείγμα κουταβιού Μουφ που ακούει στο όνομα Rowdy και που έχει ένα μάτι μπλε και ένα πράσινο:

 

















Το πρώτο δυστυχώς είναι μεγάλης ηλικίας και το παρατήσανε τα καθάρματα οι ιδιοκτήτες του στο δρόμο, άρρωστο με parvo και μαζί με ένα άλλο κουταβάκι Μούφι:




Αυτό μόλις υιοθετήθηκε:




 

Μουφίων συνέχεια:















Κι άλλα Μούφια:








Περισσότερα καλαμποκιστανικά Μούφια με πρώτο-πρώτο ένα κουφό "θανατηφόρο λευκό":



 



Νέα παραλαβή Μουφίων στο Καλαμποκιστάν:















Μερικά ακόμα:









Μούφια στο Μίσιγκαν από Νότια Ιντιάνα:




















Από Οχάιο:





Ουϊσκόνσιν:











Τα Μουφ συνήθως δεν έχουνε ουρά ή γεννιούνται με μια φουντίτσα. Οι περισσότεροι Αμερικάνοι κόβουν τις ουρές και δεν ομολογούν εύκολα ότι μεγάλο ποσοστό των Αυστραλέζων γεννιέται με ουρά. Εκτός Αμερικής την κρατάνε συνήθως διότι και οι δυο εκδοχές είναι αποδεκτές. Έχω δει σπουδαίους εκτροφείς εκτός Αμερικής με σκύλους που προέρχονται και από σπουδαία αμερικανικά αίματα (π.χ. από Las Rocosa) και έχουνε ουρά, είτε μερική, είτε ολόκληρη. Όταν έψαχνα Αυστραλέζο τον ζήτησα με ουρά και μου προέκυψε το Μουφ που έχει 15 πόντους κοντή ουρά, που φαίνεται όμως μακρυά διότι είναι θυσσανωτή λόγω πυκνού τριχώματος. Το Μουφ μάλλον προέρχεται από Άμις ΒΥΒ και κατέληξε σε καταφύγιο, εξ ου και η ουρά.

Τέλος, παρατημένους καθαρόαιμους Αυστραλέζους θα βρει κανείς κυρίως στις Μεσοδυτικές Πολιτείες όπου και ευδοκιμούν κυρίως οι κοκκινολαίμηδες παπυμιλλάδες και ΒΥΒ και όπου κουντουρντίζουν ελεύθερα οι Άμις λόγω νομοθεσίας που αρχικά ήταν για να προστατεύει τους εναπομείναντες Ινδιάνους, αλλά αυτό είναι άλλη τραγική ιστορία... 

Δυστυχώς πολλοί βλαμένοι πετάνε ιδιαίτερα τα black bicolor διότι τα προτιμάνε να είναι, λέει, black tricolor! 

Από Ιλλινόι:













Από Μιζούρι:



Περισσότερο Ιλλινόι:











Επισήμως το λένε red merle και ορίστε μερικά ακόμα δείγματα αυτού: 















Μούφια από Καλαμποκιστάν, ενταύθα:






















Μπιφτεκοχλαπακιάζον Μουφ από το Καλαμποκιστάν που έβαλε ένα σωρό κιλά και ο όμιλος έχει δηλώσει ότι όποιος το πάρει, θα πρέπει να το βάλει κατευθείαν σε δίαιτα:













Καινούρια Μούφια από περιοχή Καλαμποκιστάν:

















Αδερφάκι/ξαδερφάκι/ανηψάκι ή μπατζανάκης του Μουφ;

Απρίλιος είναι, δηλαδή εποχή που οι Μεσοδυτικοί κοκκινολαίμηδες παραδοσιακά πετάνε παπυμιλλούδικα και ΒΥΒούδικα Μούφια. Το παρακάτω ανακαλύφθηκε πάλι στο μέρος που πετάχτηκε το Μουφ ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια. Η κυρία που μου τον έδωσε μου είπε ότι μερικά από αυτά μοιάζουνε του Μουφ, δηλαδή ουρά, μούρη κοντή, κλπ.

Παρακαλώ μην προσπαθήσετε να βρείτε λογική στις πράξεις των λεγόμενων "λευκών σκουπιδιών" διότι δεν υπάρχει. 





ΟΚ, το παρακάτω Μουφ δεν είναι παρατημένο, αλλά έχει πλάκα πώς το εκπαιδεύουν να περιμένει για το τυρί και το μπιφτέκι και είπα να θεωρήσω ότι το νήμα αφορά βροχή Μουφίων απ' όλες τις πλευρές.  Φοβερή εκπαίδευση του κάνουν όμως!  Προσέξτε το ιδιαιτέρως χιουμοριστικό, έξυπνο και κλασικό αυστραλέζικο ύφος του σκύλου και θαυμάστε πώς πιάνει μπιφτέκια στον αέρα:


Ορίστε δυο ακόμα βίντεο του ίδιου σκύλου, δηλαδή της Gracie:






Η καλύτερη σελίδα του Φατσοβιβλίου (Facebook). Προσέξτε το άλμπουμ φωτογραφιών που είναι καταπληκτικό και έχει ατέλειωτες φωτογραφίες Μουφίων: 

https://www.facebook.com/AustralianShepherdsFurever

4 comments:

  1. Πολύ με στεναχώρησαν τα «θανατηφόρα λευκά», πήγα στη Βικιπαίδεια και είδα πως το παθαίνουν και τα αλόγατα.

    Αλλά, βρε παιδάκι μ', αφού γράφεις στα ελληνικά εξήγησέ μας. Γράφεις, πχ, «κοκκινολαίμηδες παπυμιλλάδες και ΒΥΒ». Εικάζω πως

    κοκκινολαίμηδες---> Rednecks (αν και οι ζβέρκοι τους ήταν κόκκινοι από τον ήλιο)

    παπυμιλλάδες---> αυτοί που έχουν Puppy Mills, δλδ παράγουν κουτάβια με το καντάρι, που λέμε και στο χωργιό μου

    και -το πιο ριψοκίνδυνο-

    ΒΥΒ --> Back Yard Breeders, μαθητευόμενοι μάγοι των διασταυρώσεων, ερασιστέχνες


    Σωστά;

    ReplyDelete
  2. Ναί έχεις δίκιο, σόρυ. :) Αυτό που πάντα λέω είναι ότι ευτυχώς οι Έλληνες δεν έχουν ανακαλύψει τους Αυστραλέζους, αλλιώς θα είχαμε γεμίσει τυφλά και κουφά αδέσποτα. :(

    Δεν ήξερα ότι υπάρχουν "θανατηφόρα λευκά" άλογα, ευχαριστώ για την πληροφορία.

    ReplyDelete
  3. Μην το λες. Τα βαρελόσκυλα στην Κρήτη θα τάχεις ακουστά: δεμένα σε ένα βαρέλι, μέσ' στο λιοπύρι, χωρίς νερό, άσκηση και τροφή για μέρες και μέρες. Τους μλκες που παίρνουν κουτάβια πίτμπουλ και αμέρικαν τεριέ και τους κόβουν αυτιά και ουρές, κλπ κλπ. 'Ασε, άσε, λεβεντομλκες υπάρχουν παντού!

    ReplyDelete
  4. Ναι, σωστά, υπάρχουν και τα βαρελόσκυλα στην Ελλάδα και η Κρήτη γενικά έχει δυστυχώς τη χειρότερη φήμη για την κακοποίηση σκύλων. Έχει κι εδώ όμως βλαμένους που έχουν ψύχωση με τα πίτμπουλ και μάλιστα στην περιοχή Καλαμποκιστάν βρήκανε πρόσφατα παρατημένα ημίαιμα από πίτμπουλ και Ακίτα!! Ήθελε ο ανισόρροπος να κάνει τα κουτάβια έξτρα άγρια φαντάζομαι. Πάντως εδώ τα μεγάλα πετσοπάδικα δεν πουλάνε αλυσίδες και δεν πουλάνε κουτάβια. Κάθε τόσο οργανώνουν σαββατοκύριακα υιοθεσίας αδέσποτων, οπότε τους στέλνει ο μπόγιας εθελοντές με σκυλιά από τα αζήτητα και όποιος πάρει πρώην αδέσποτο, λαμβάνει και δωράκια από το πετσοπάδικο, καθώς και μπλοκάκι για κουπόνια ώστε να αγοράσει αν θέλει πράγματα για τον καινούριο σκύλο του. Έχουνε και μετρητή πόσα αδέσποτα έχουν προωθήσει έτσι σε υιοθεσία, τον οποίον τον έχουν και στα μαγαζιά και στη σελίδα τους:

    http://www.petco.com/petco_Page_PC_petadoptionshome.aspx

    http://pets.petsmart.com/adoptions/

    Το Ιλλινόι πέρασε πέρσυ πολύ αυστηρή νομοθεσία που πρώτον υποχρεώνει όλους τους παρασκευαστές αντιψυκτικών να τα κάνουνε πικρά και όχι γλυκά ώστε να μην τα πίνουν κατά λάθος οι σκύλοι και δεύτερον έχει βάλει πολύ αυστηρές οδηγίες στο πόσο βαρύ μπορεί να είναι το κολάρο και το λουρί του σκύλου, καθώς και αν δεθεί το σκυλί για πόση ώρα και πόσο μακρύ πρέπει να είναι το ειδικό καλώδιο. Στο Μουφ φοράω breakaway collar που είναι σκοινένιο/πλαστικό και ανοίγει μόνο του έτσι και πιαστεί πουθενά ώστε να μην αυτοστραγγαλιστεί.

    ReplyDelete