My Blog List

Thursday, April 25, 2013


Ο Αννίβας, το χωριό του Μαρκ Τουαίην

Όσοι έχετε διαβάσει τις Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ και τις Περιπέτειες του Χάκλμπερυ Φινν, θα ξέρετε και το Σαιντ Πήτερσμπουργκ, το χωριό των δυο ηρώων. Ο συγγραφέας, Μαρκ Τουαίην, βάσισε την ιστορία του στις δικές του περιπέτειες όταν ήταν μικρός στο χωριό του Hannibal (Αννίβας) του Μιζούρι που είναι στα σύνορα με το Ιλλινόι, απ' όπου χωρίζεται από το Μέγα Μισσισσιππή.

Μια και την Κυριακή που μας πέρασε έπρεπε να πάμε στο Quincy του Ιλλινόι, είπα να σταματήσω στον Αννίβα μια και ήταν στο δρόμο μας, να δω το χωριό ενός από τους αγαπημένους μου συγγραφείς. Δυστυχώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις της περασμένης βδομάδας έκαναν το Μισσισσιππή να ξεχυλίσει και να πλημμυρίσει μέρος του χωριού, οπότε δεν μπορέσαμε να πάμε στη σπηλιά που περιγράφει ο Τουαίην, όπου ο Τομ και ο Χακ βρήκανε το θησαυρό των ληστών που ανερχόταν στο τότε μυθικό ποσό των 12.000 και πλέον χρυσών δολλαρίων. Ο καιρός όμως ήταν καλός και έτσι το Μουφ κι εγώ περπατήσαμε στο χωριό, εγώ έφαγα ωραίο τζελάτο από την παλιά σοκολατερί και ανεβήκαμε και πάνω στο μεγάλο φράγμα του Μισσισσιππή που προστατεύει το κυρίως χωριό που φυσικά έχει ανακηρυχθεί σε πόλη λόγω του κάτοικου που το δόξασε.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδρομή μας:

Η γέφυρα του Μεγάλου Μισσισσιππή στα σύνορα Ιλλινόι-Μιζούρι:




Miss the Mississippi and You:









Το άγαλμα του Τομ και του Χακ, ηρώων του χωριού στους πρόποδες του λόφου όπου είναι ο περίφημος φάρος και όπου έμενε η Χήρα Ντάγκλας:

Το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Τουαίην και που είναι και το σπίτι που περιγράφει στον Τομ Σώγιερ:




Το μαγαζάκι της Θείας Πόλλυ:




Η φυλακή όπου βάλανε άδικα το Μαφ Πόττερ που κατηγορήθηκε για φόνο μέχρι που κατέθεσε στο δικαστήριο ο Τομ Σώγιερ:




Το σπίτι του Δικαστή Θάτσερ όπου έμενε η Μπέκυ Θάτσερ:




Ο φάρος πάνω στο λόφο από τη Μέην Στρητ:

Το Μουσείο Μαρκ Τουαίην:


Το ιστορικό κέντρο της πόλης:



















Το πάρκο στις όχθες του Μισσισσιππή, πλημμυρισμένο δυστυχώς: 








Ο δρόμος προς την περίφημη σπηλιά που όντως είναι τεράστια και επικίνδυνος λαβύρινθος όπως την περιγράφει ο Τουαίην στον Τομ Σώγιερ και πας μόνο με συνοδεία:




Τα νερά που φαίνονται στο βάθος είναι ο δρόμος που έχει πλημμυρίσει και επομένως απαγορεύεται να πάει κανείς παραπέρα:




Το φράγμα του Μισσισσιππή. Αυτό το κομμάτι ήταν κανονικά συνέχεια του χωριού αλλά πλημμύρισε:










Από μερικά ανοίγματα του φράγματος, τα νερά του Μισσισσιππή διοχετεύονται μέσα από τ' αυλάκια του δρόμου στον υπόνομο, οπότε το Μουφ έσπευσε να πιει νερό!! 


2 comments:

  1. Καλή αρχή. ¨Εχω περάσει το ποτάμι και το σύνορο των δύο πολιτειών στο ύψος του St Louis, πιο νότια. Δεν πας μέχρι τη Cahokia να γράψεις κάτι που το έχω καημό που δεν πήγα.

    ReplyDelete
  2. Θα πάω οπωσδήποτε διότι μερικοί φοιτητές μου που είναι από κει μου είπαν ότι η περιοχή είναι γεμάτη άγριες φράουλες και άγρια μούρα που είναι η τελευταία μου μανία. Ήδη έχω κανονίσει να πάω εκδρομή την άλλη βδομάδα με κάτι τύπους του hiking club μου λίγο πιο βόρεια απ' όπου μένω για να μάθουμε από κάποιον άλλον τύπο τα χόρτα, άγρια λαχανικά και άγρια φρούτα που τρώγονται.

    ReplyDelete