My Blog List

Friday, April 26, 2013

Πρώτο μακρυνό ταξίδι με το Μουφ στις δυτικές πολιτείες:

Τον Απρίλιο του 2010, με καλέσανε να μιλήσω στο συνέδριο της Ένωσης Αρχαίων Ιστορικών που έγινε στη Utah, εκεί με τους ανισόρροπους Μορμόνους. Τους απάντησα ότι έρχομαι μεν, θα φέρω και το Μουφ δε, οπότε καλόν θα ήταν να αρχίσουν από τώρα να κοιτάζουν να μου βρουν dog daycare για να παρακολουθώ το συνέδριο εγώ το πρωί και να παίζει το Μουφ με άλλα σκυλιά και γενικώς να είναι κάποιος να το φροντίζει.

Μου απάντησε ο γενικός διοργανωτής του συνεδρίου ότι το αίτημά μου είναι φυσιολογικότατο και ότι βεβαίως να κοπιάσει και το Μουφ διότι κι αυτός έχει, λέει, ΕΞΙ σκύλους, εκ των οποίων τέσσερα τσιουάουα!!!!! Δικαιολογήθηκε επίσης ότι γνωρίζει ότι τέσσερα τσιουάουα ίσον ένας σκύλος αλλά να μην τον πέρασω για ανισόρροπο α-λα Πάρις Χίλτον!!!!!

Είπα λοιπόν να κάνουμε ένα μεγαλύτερο ταξιδάκι να δω και μερικές από τις υπόλοιπες δυτικές πολιτείες που μου απομένανε τότε, ξέρετε, εκείνες τις τετράγωνες που είναι σκέτη έρημος πατατών και καλαμποκιών. Μέσα σε τρεις βδομάδες είδαμε 14 πολιτείες συνολικά, οι οποίες είχαν και ένα σωρό εθνικά πάρκα για να τρέξει το Μουφ.

Στη Νότια Ντακότα μας στρώσανε ήδη το κόκκινο χαλί: 




Βγάλανε και ειδική έκδοση του δεκαδόλλαρου: 




Οδήγησα περί τα 2200 χιλιόμετρα σε δυο μέρες, με το τότε χοντρομπαλούδικο (διότι τώρα αδυνάτισε) στο πίσω κάθισμα να ρεμβάζει και περάσαμε έξι πολιτείες: Missouri, Iowa, Nebraska, Wyoming, Colorado και Utah. Ευτυχώς δεν πολυγκρίνιαξε, μούφιαζε βεβαίως και φαινόταν να πιστεύει ότι τα βενζινάδικα πουλάνε κυρίως φαΐ!! Στο ξενοδοχείο τα βγάλαμε πέρα καλούτσικα αυτή τη φορά. Δυστυχώς φωτογραφίες δεν είχα την ευκαιρία να βγάλω εκτός από λίγες. Παρακάτω είναι η θέα από το "παρατηρητήριο" (ο Θεός να το κάνει) της εθνικής οδού Ι-80 προς Utah. Φωτογραφίες της λίμνης, των βουνών με τα χιόνια και των δασών δε βγαίνουνε καλές από κει που επιτρέπεται να σταματήσει κανείς. Επίσης το Μουφ βαριότανε να ποζάρει.






No comments:

Post a Comment