My Blog List

Friday, April 26, 2013

Devil's Tower, Wyoming:


Από μικρή ονειρευόμουνα να πάω στο Devil's Tower στο Wyoming και στο Mount Rushmore της Νότιας Ντακότας, από τότε δηλαδή που είδα φωτογραφίες σ' ένα coffee-table book με τον τίτλο Scenic Wonders of America. Ονειρευόμουνα επίσης να πάω με το σκύλο που θα αποκτούσα και που θα ήταν Αυστραλέζος Ποιμενικός, όπερ και εγένετο τελικά.  Παραθέτω φωτογραφίες, πρώτα από το Devil's Tower. Βρίσκεται στον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό που είναι πεντακάθαρος λες και τον σκουπίζουν κάθε μέρα. Είναι ένα τεράστιο πευκόδασος σε ηφαιστιακά πετρώματα. Το μνημείο μοιάζει με τεράστιο κορμό πεύκου κομμένο, στην πραγματικότητα όμως είναι λάβα από την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου που σήμερα είναι σβησμένο και η οποία έγινε πέτρωμα! Νόμιζα ότι επρόκειτο για προϊστορικό κορμό, αλλά τελικά κάνω λάθος.

Με το που πήγαμε αρχίσανε τα συνηθισμένα, δηλαδή η δασοφύλακας αναφώνησε "αχ, τι ωραίο Μουφάκι, πάρε ένα μπισκοτάκι!" (μα καλά, συνεννοημένοι είναι όλοι τους?!), αλλά μου είπε ότι τα Μούφια επιτρέπονται στα πάρκιγκ και στο κάτω μέρος του δάσους, όπως και στο σημείο πριν από τους προποδες του Devil's Tower. Απαγορεύονται όμως στο μονοπάτι γύρω από το μνημείο διότι φοβούνται μήπως ξεφύγουν και καταλήξουν στην καλύτερη περίπτωση πάνω στο poison ivy (εκεί την πάτησα εγώ σήμερα αλλά όχι σοβαρά) ή παρέα με καμιά οχιά! Νομίζω κυκλοφορούνε και αρκούδες. Οπότε όταν πήγα να περπατήσω το μονοπάτι γύρω-γύρω που είναι 3 χιλιόμετρα, το Μουφ κάθισε στο αυτοκίνητο προς μεγάλο του κακοφανισμό. Πέρασε όμως καλά διότι μετά πέρασε έτερος δασοφύλακας με σκυλομπίσκοτα που δήλωσε ότι η αδερφή του είναι επίσημη εκτροφέας Αυστραλέζων!!

Στο Devi's Tower πήγαμε καλύτερα από πόζες:





Το μονοπάτι είναι εδώ, ασφαλτοστρωμένο:



Κι εδώ και μάλιστα έχει κατά τόπους παγκάκια, κυάλια και τηλεσκόπια. Το περίεργο είναι το τηλεσκοπιάκι που παρέχουν για να δει κανείς ακριβώς την παλιά ξύλινη σκάλα που κτίσανε πάνω μερικοί ορειβάτες. 'Οπως θα δείτε, έχουν βάλει δυο ακίνητα τηλεσκόπια για τον κόσμο, ένα για ενήλικες και ένα για παιδάκια να το φτάνουν. Άμα πάρεις την ανάλογη κλίση σου δείχνει ακριβώς τη σκάλα που σας τη βάζω αν και δεν τη βλέπετε προφανώς:






To Devil's Tower είναι και ιερό των Ινδιάνων από αρχαιοτάτων χρόνων και ακόμα και σήμερα συνεχίζουν τις τελετές τους, κατά τις οποίες αφιερώνουν ρούχα και πανιά στα πνεύματα/θεούς τους, που τα δένουν στα δέντρα. Πήρα μερικές φωτογραφίες κι από κει:










Η πανίδα συμπεριλαμβάνει και αγριοκάτσικα:




Τα κόκκινα ηφαιστειακά πετρώματα της περιοχής:




Έχουν επίσης και τσάμπα ασύρματο ίντερνετ άμα θέλει κανείς να σερφάρει υπό την σκιάν του Devil's Tower! Επειδή μάλιστα το κινητό μου είχε κακή λήψη, πήρα τηλέφωνο τον αδερφό μου από κει με το SKype!! Μεγάλη πλάκα, δεν το περίμενα να έχει μέχρι και ίντερνετ!

Ορίστε και οι τουαλέτες, πεντακάθαρες φυσικά:











Τέλος το Μουφ στο Devil's Tower. Στην πρώτη φωτογραφία μπορείτε να δείτε και λίγο το ίδιο το Devil's Tower πάνω δεξιά. Σημειωτέον ότι έτσι και σε πιάσουν να ρίξεις σκουπίδι ή σκυλοκακάκια, το πρόστιμο είναι 750 δολλάρια!! Επίσης έχουν κέντρο ανακύκλωσης.









Τώρα μπορεί να μην αφήνουν Μούφια πάνω στο μνημείο μήπως το περάσουνε για αληθινό δέντρο και το κατουρήσουνε!!

No comments:

Post a Comment