My Blog List

Saturday, April 27, 2013


Πού κατοικοεδρεύει το Μουφ


Στο Ιλλινόι των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πόλη που χαϊδευτικά αποκαλώ Καλαμποκιστάν για ευνόητους λόγους. Για να σας κάνω λοιπόν λίγο μάθημα γεωγραφίας του ξακουστού ανά τα καλαμπόκια και τα corn dogs Καλαμποκιστάν.

Το πραγματικό όνομα του Καλαμποκιστάν είναι Springfield και είμεθα, περικαλώ, κοτζαμάμ (τουρκιστί koşkocam) πρωτεύουσα! Το μεγάλο μας κόμπλεξ είναι ότι το Σικάγο μας τρώει από κουλτούρα, οπότε είμαστε πράσινοι από ζήλεια και στον κόσμο λέμε ότι μας υποβλέπει συνεχώς! Μερικοί δε Καλαμποκιστανοί πρόσφατα πρότειναν να πετάξουμε το "κράτος" του Σικάγου (κατά το θεσσαλονικιώτικο "κράτος" των Αθηνών) από το Ιλλινόι διότι μας τη σπάει στις εκλογές και δεν μπορούμε να βγάλουμε με την ησυχία μας κάργα ακροδεξιούς φασίστες και φανατίκλες προτεσταντάρες χριστιανάρες!

Για τεσσεράμισυ χρόνια, το Μουφ κι εγώ λοιπόν κατοικούσαμε στην Κάτω Καλαμποκιά, δηλαδή στο όμορφο Sherman, που βρίσκεται λίγο βόρεια του Καλαμποκιστάν. Το Sherman πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο στρατηγό που κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο τα 'κανε στάχτη και μπούρμπερη στην Ατλάντα, αν έχετε δει στην ταινία Όσα Παίρνει ο Άνεμος, συμβάλλοντας στη νίκη των Βορείων, δηλαδή των Γιάγκηδων, κατά των evil Νοτίων. Βρισκόμαστε λίγο πιο κάτω από την Άνω Καλαμποκιά, δηλαδή το κεφαλοχώρι μας το Williamsville που έχει το μοναδικό σχολείο της αμέσως περιοχής και, το κυριότερο, νερό ώστε να πλενόμαστε και να μην κορακιάσουμε. Άλλα τρομερά κέντρα πολιτισμού είναι η Πέρα Καλαμποκιά, που το πραγματικό της όνομα είναι .... Αθήνα (Athens!) και Δώθε Καλαμποκιά, ήγουν το Rochester, το οποίο έχει κόμπλεξ διότι πιστεύει ότι είναι η νέα αριστοκρατεία του Καλαμποκιστάν και επομένως θα φάει το αυτοαποκαλούμενο Αριστοκρατιστάν, δηλαδή το Chatham. Εννοείται ότι αμφότερα πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Τα υπόλοιπα τοπωνύμια αφορούν σε διάσπαρτα σπιτάκια ανά τα καλαμπόκια. Η αρτηρία μας είναι η Ι-55, παρακαλώ, που ενώνει το Σικάγο, δηλαδή τα Σόδομα και Γόμορρα, με τον Άγιο Λουδοβίκο (βοήθειά μας!) του Μιζούρι, από το οποίο μας χωρίζει ο Μέγας και Μοναδικός Μισσισσιπής!

Δόξα μας μεγάλη ήτο ο Άγιος Αβραάμ Λίνκολν (μεγάλη η Χάρη του!) τον οποίον καμαρώνουμε σα γύφτικα σκεπάρνια και λιβανίζουμε, ξεχνώντας επίτηδες ότι τίποτα δε βδελυσσόταν περισσότερο σ' αυτό τον πλανήτη ο Άγιος Λίνκολν, παρά το Καλαμποκιστάν! ΟΚ, και τον Αμερικανικό Νότο, αλλά από τους Γιάνκηδες, τα πρωτεία τα έχουμε εμείς στην αντιπάθεια του Αγίου Λίνκολν!

Πρόσφατα πάντως το Μουφ κι εγώ μετακομίσαμε στο κυρίως Καλαμποκιστάν (Springfield), δηλαδή γίναμε κανονικοί κατσικοπρωτευουσιάνοι. Συγκεκριμένα κατοικοεδρεύουμε λίγο πιο κάτω από το Νέο Καπιτώλιο του Ιλλινόι. Δυο δρόμοι παρακάτω είναι το Παλαιό Καπιτώλιο, έξω από το οποίο ανακοίνωσε επίσημα ότι βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρας ο Άγιος Αβραάμ Λίνκολν και καμιά εκατονπενηνταριά χρόνια αργότερα ο Όσιος Μπαράκ Ομπάμα. Απόξω μάλιστα περνάει και η λαϊκή όπου αγοράζουμε ζαρζαβατικά δις εβδομαδιαίως το Μουφ κι εγώ, δεν πουλάει όμως παπυμιλλούδικα κουτάβια διότι δεν δίνει άδεια για τέτοια ο Πασάς, δηλαδή ο σερίφης.

No comments:

Post a Comment