My Blog List

Sunday, April 28, 2013

Thumbs up Το Thanksgiving του οικοδεσπότη Μουφ

Λοιπόν πέρσυ οργάνωσα για πρώτη φορά μόνη μου το Thanksgiving σπίτι μου διότι συνήθως με καλούνε και τους πάω μερικά καλούδια όπως συνηθίζεται εδώ. Αυτή τη φορά μαγείρεψα τα κύρια πιάτα εγώ και μου φέρανε καλούδια.

Το Μουφ αποδείχθηκε πολύ ευσυνείδητος οικοδεσπότης που σημαίνει ότι δεν πολυπήδηξε πάνω σε κόσμο, ούτε επιτέθηκε στα φαγιά ωσάν ταύρος εν υαλοπωλείωι. Βεβαίως του είχα πει διεξοδικά ότι πρωινό θα φάει λίγο διότι θα φάει τα θενκσγκιβιτιάτικα που αποτελούνται κυρίως από:

1) Μια γαλοπούλα
2) Γέμιση
3) Σαλάτα
4) Γλυκοπατάτα ή πουρέ αυτής
5) Κίνουα, το πρωτεϊνούχο δημητριακό που τρώγανε οι βασιλιάδες και οι πρίγκηπες των Μάγια
6) Cranberry sauce που δεν έχω ιδέα πώς μεταφράζεται ελληνιστί

Τώρα το Μουφ πήρε πολύ σοβαρά το όλον θέμα, οπότε κάθισε μπροστά στο φούρνο για τέσσερεις ώρες φυλάγοντας τη γαλοπούλα. Το περίεργο είναι ότι ξέρει πώς να φτιάξει ΚΑΙ αυτήν!! Βασικά από καιρό σε καιρό πρέπει να βάζει κανείς ειδικό θερμόμετρο μέσα στο μπούτι ώστε να δει αν η θερμοκρασία κοντά στο κόκκαλο είναι 180 Φαρενάιτ, οπότε το φαΐ είναι έτοιμο. Στις τέσσερεις ώρες και ένα τέταρτο, αφού είχα αρχίσει να τα παίζω, το Μουφ ήρθε ανήσυχο και άρχισε να χτυπιέται, το οποίο σημαίνει ότι ο φούρνος πρέπει να σβήσει πάραυτα. Όντως η θερμοκρασία ήταν 180 Φαρενάιτ ακριβώς!

Μετά όμως αρχίσανε τα δύσκολα. Η γαλοπούλα έπρεπε πρώτον να κονσομάρει και δεύτερον έπρεπε να φτάσουν οι καλεσμένοι διότι δε μ' αρέσει να τους κάνω να περιμένουν, ως γίνεται συνήθως, και έτσι είχα κάνει τη γαλοπούλα εγκαίρως. Πήρα λοιπόν τις παρακάτω φωτογραφίες με το Μουφ μπροστά στη γαλοπούλα. Στην πρώτη κάθεται στρατιωτάκι, φανερά ελπίζοντας ότι θα του την προσφέρω αν κάτσει, ενώ στη δεύτερη έχει αρχίζει να παρακαλάει και να τσαντίζεται διότι όλα κι όλα! Ο κόσμος πρέπει να έρχεται στην ώρα του!





Φανταστείτε τώρα και το αγαπημένο τραγουδάκι του Μουφ να παίζει με τίτλο Corndogs, τελείως βλαχο-country:



Αφορά δε αυτά τα αηδιαστικά και ανθυγιεινότατα αμερικανικά λουκάνικα τηγανισμένα με καλαμποκάλευρο - μπουκιά και κλείνουν οι αρτηρίες!!





Πλάκα έχει όμως το τραγουδάκι και λέω να το πάρω για ringtone στο κινητό! Ένα άλλο αγαπημένο τραγουδάκι είναι Ο Τελευταίος Αληθινός Καομπόυς!!

Τελοσπάντων, στο μεταξύ καθάρισα το μέρος από τα κουτιά που βλέπετε στο βάθος, ήρθαν ο κόσμος και το Μουφ τους οδήγησε στο τραπέζι διότι δεν του αρέσουν οι χασομέρηδες όταν υπάρχει φαΐ. Του έδωσα κι αυτουνού από λίγο και του άρεσε κυρίως η γέμιση που την έκανα ελληνική αντί για τα αμερικανικά στουμπώματα. Εκεί που έγινε η μεγάλη πλάκα όμως ήταν όταν το Μουφ έδειξε το μέγεθος της γενναιοδωρίας και φιλοξενίας του ως άλλος Ξένιος Ζευς: με το που τελειώσανε ο κόσμος τις μπουκιές τους, τους έκανε νεύμα να τσακιστούνε να σηκωθούνε να πάρουνε κι άλλο φαΐ διότι ήθελε να φάει και το ίδιο.

Μόλις γίνανε τα παραπάνω, ηρέμησε, είδε ότι τρίτη φορά δεν του δίνω, οπότε πήγε και ξάπλωσε κάτω από το τραπέζι χωρίς να ενοχλεί κανέναν!!

No comments:

Post a Comment